Volg je lijn

Volg je lijn
25 maart 2020 marieke

Nu de wereld tot stilstand is gekomen en de uitdaging is om een andere invulling aan mijn dag te geven, heb ik een oude liefde opgepakt: het tekenen van mandala’s. Een vriendin post elke dag op instagram een tekening over wat haar bezighoudt onder de #hetzijndekleinedingendiehetdoen en ik doe met haar mee. Iedere dag ga ik een uur zitten, trek een cirkel en begin ergens met een lijn. Die lijn volg ik zonder opgezet plan. Er ontvouwt zich dan vanzelf iets als ik gewoon doorga tot ‘t klaar is. Hoe meer ik loslaat dat wat ik teken iets moet worden, hoe meer zich vanzelf een samenhang ontwikkelt. Als ik uiteindelijk het resultaat heb gekleurd en kijk, wat het geworden is, zie ik vaak pas wat het voorstelt. Regelmatig geeft de mandala mij net als een droom een dieper inzicht in wat me werkelijk bezighoudt.
In de hectiek van deze tijd neem ik op deze manier elke dag een moment om stil te staan. Het fijne is dat zo een terugkerend rustpunt heb, ontspan en iets moois maak.
Wil je weten hoe je eenvoudig zelf een mandala kunt maken, klik dan hier: Maak een mandala En heb je eenmaal de smaak te pakken, dan kun je hier verder kijken: Mandala-maken-2