SCRUMtraining

SCRUMtraining

SCRUMtraining

In veel bedrijven is SCRUM inmiddels de standaard manier van werken geworden. Dat betekent dat medewerkers in staat moeten zijn om efficiënt en flexibel met elkaar en de context om moeten gaan. Dat vraagt nogal wat van de communicatie skills. Communiceren in een SCRUMteam en als SCRUMteam met de omgeving is snel, complex, veelkleurig en intensief. Een goede interactie is de sleutel tot succes. Daarom heeft MetMariekeMouwe een korte intensieve training ontwikkeld, die de interactievaardigheden binnen een SCRUMteam op peil brengt. De training wordt zeer positief ontvangen.

Werkwijze

In vier verschillende sessies van een dagdeel onderzoeken we welke vaardigheden er nodig zijn om succesvol te zijn in een SCRUMteam. Met ‘we’ wordt in dit geval een trainer en een acteur bedoeld. De sessies zijn zeer dynamisch en interactief. Het liefst werken we met situaties die spelen in de praktijk, zodat we de theorie direct toepasbaar kunnen maken. Teamleden die een SCRUMtraining hebben gevolgd, zeggen stuk voor stuk dat het erg leerzaam was en dat ze er veel profijt van hebben gehad.

Onderwerpen

Tijdens de SCRUMtraining komen verschillende onderwerpen aan de orde zoals basis communicatievaardigheden (LSD), feedback, conflicthantering, onderhandelen, overtuigen en presenteren. De kennis over deze vaardigheden is bij de meeste mensen wel bekend dus hier wordt niet al te lang bij stilgestaan. We gaan juist aan de slag met hoe je deze vaardigheden kunt toepassen in de praktijk. Dat doen we door middel van allerlei spelvormen. We proberen zo uit wat het beste past binnen het team. Daarvoor spelen de acteur en trainer regelmatig samen, regisseert de groep de acteur, gaat het spel verder met een van de deelnemers of gaat de hele groep zich juist met de casus bemoeien. Bij deze SCRUMtraining zul je zelden een klassiek 1-op-1 rollenspel tegenkomen, daarvoor is het samen onderzoeken en ervaren veel te zinvol en te leuk.

Training en opleiding

MetMariekeMouwe is zo’n twintig jaar geleden begonnen als trainer in de soft skills of communicatieve vaardigheden. Door de jaren heen heb ik van de diverse trainingen en opleidingen een aantal ingrediënten aaneengeregen tot een basispakket. Daarbij focus ik me op verschillende aandachtsgebieden, waaronder SCRUMtraining omdat ik merk dat het goed werkt. Natuurlijk wordt elke training aangepast aan de specifieke opleidingswensen.

Contact

Wil je meer weten over SCRUMtraining en hoe ik je daar bij kan helpen? Neem dan contact op MetMariekeMouwe. Ik vertel je graag meer over wat ik doe en wat de mogelijkheden zijn.

Contact

Interactievaardig SCRUMteam

Effectief leidinggeven

Zelfsturing