Management development

Management development

Management development

Management development is maatwerk. MetMariekeMouwe heeft jarenlange ervaring en weet wat er voor nodig is om een management development traject tot een succes te maken. Op basis van de inventarisatie van de wensen, mogelijkheden en problemen maken we een opzet en bepalen welke ingrediënten daarin terugkomen. Dit geldt zowel voor een individueel traject als voor de ontwikkeling van een team of groep van managers. Verschillende vormen van begeleiding kunnen een onderdeel zijn van zo’n traject. Intervisie, coaching, maar ook workshops of heidagen behoren tot de mogelijkheden en meestal bestaat een traject met een team uit een combinatie daarvan.

Werkwijze

Onder management development vallen alle activiteiten waarmee de ontwikkeling van het management binnen organisaties vormgegeven wordt. Dat begint bij de instroom van managers. Sommige managers zijn door middel van werving en selectie met de juiste kwaliteiten binnengehaald, andere managers groeien door naar de rol binnen de organisatie. Een management development traject richt zich op beide doelgroepen. Door te kijken naar het individu en de verwachte resultaten in de organisatie wordt een passende keuze gemaakt uit het aanbod dat

MetMariekeMouwe in de loop der jaren heeft ontwikkeld.  Soms werk ik met managementteams, andere keren gaan we een-op-een met elkaar aan de slag. Eén ding is zeker, aan het einde van het management development traject zijn de resultaten direct merkbaar.

Leiderschap

Steeds meer managers schakelen coaches in om mee te sparren. Want het is lang niet altijd eenvoudig om sturing te geven aan een afdeling of team. Ik onderscheid op grond van de ervaring als leidinggevende een aantal aandachtsgebieden in de coaching. Zo maak ik onderscheid tussen beginnende leidinggevenden, leidinggevenden van een zelfsturend team en leidinggevenden die eindverantwoordelijk zijn. Bij elke categorie hoort weer een andere aanpak. Een beginnend leidinggevende zal vooral behoefte hebben aan helder krijgen hoe je de regie voert, terwijl bij executive coaching mijn rol vooral spiegelend is.

Ervaring

MetMariekeMouwe is in 2012 gestart. Maar ook daarvoor gaf ik al trainingen in het bedrijfsleven. Ik heb in de loop der jaren opdrachten mogen doen voor veel kleine en grote opdrachtgevers, van onderwijsinstellingen tot multinationals, en leer daar nog steeds veel van. Mijn werkterrein is dus heel divers en juist dat ervaar ik als een verrijking. Grotere bewegingen in de maatschappij maak ik van verschillende kanten mee. En daar profiteren mijn diverse opdrachtgevers van.

Contact

Wil je meer weten over management development en hoe ik je daar bij kan helpen? Neem dan contact op MetMariekeMouwe. Ik vertel je graag meer over wat ik doe en wat de mogelijkheden zijn.

Contact

Startend team

Zelfsturend team

Management team