Leiderschapsontwikkeling

Leiderschapsontwikkeling

Leiderschapsontwikkeling

MetMariekeMouwe verzorgt trainingen en opleidingen leiderschapsontwikkeling voor leidinggevenden uit zowel het hogere kader als middenkader. Dit kan in groepsverband maar ook individuele coaching is mogelijk. Wil jij je leiderschapsvaardigheden verder ontwikkelen? Of is je organisatie toe aan leiderschapsontwikkeling? Neem dan gerust contact met mij op. Ik lever alleen maatwerk, van tevoren kijken we samen naar waar behoefte aan is. Van daaruit werken we verder.

Beginnend

Leidinggeven is niet makkelijk. Daarom schakelen steeds meer leidinggevenden op allerlei niveaus coaches in om mee te sparren, want het kan best eenzaam zijn aan de top. Als je een beginnend leidinggevende bent, is het spel tussen de wensen van het team en de eisen van de managementorganisatie nog geen gesneden koek. Je wordt voortdurend heen en weer geslingerd tussen die twee. Met de opleiding leiderschapsontwikkeling leer je hoe je de regie voert, zodat je controle en evenwicht krijgt.

Ontwikkeling

Als leidinggevende maak je veel ontwikkelingen door. Niet alleen op persoonlijk vlak maar ook je team of afdeling ontwikkelt zich in de loop der tijd. Als leider moet je het team op een goede manier kunnen begeleiden. Tijdens een training leiderschapsontwikkeling leer je hoe je niet alleen jezelf maar ook je medewerkers steeds kunt blijven uitdagen. Je kijkt met een frisse blik naar jouw leiderschap en ontdekt hoe je dat het beste kunt invullen.

Schakelen

Om succesvol te zijn als leidinggevende, is het belangrijk dat je kunt schakelen tussen stijlen. Dat vraagt het vermogen om te reflecteren op jezelf, de medewerker en de situatie en daarin te bepalen welk gedrag je het beste kunt inzetten om een bepaald effect te bereiken. Bij leiderschapsontwikkeling gaan we dieper in op het herkennen van verschillende stijlen van leiding geven en het  succesvol hanteren daarvan.

Ervaring

Ik heb al veel ervaring als trainer en coach. MetMariekeMouwe is in 2012 gestart. Maar ook daarvoor gaf ik al trainingen in het bedrijfsleven. Ik heb in de loop der jaren opdrachten mogen doen voor veel kleine en grote opdrachtgevers, van onderwijsinstellingen tot multinationals. Mijn werkterrein is dus heel divers en juist dat ervaar ik als een verrijking. Grotere bewegingen in de maatschappij maak ik van verschillende kanten mee. En daar profiteren mijn diverse opdrachtgevers van. Ik coach zowel mensen uit de top van het bedrijfsleven als teams om hun prestaties te verbeteren. Wil je meer weten over leiderschapsontwikkeling en hoe ik je daar bij kan helpen? Neem dan contact op MetMariekeMouwe. Ik vertel je graag meer over wat ik doe en wat de mogelijkheden zijn.

Contact

Interactievaardig SCRUMteam

Effectief leidinggeven

Zelfsturing