Het mooiste jaar ooit!

Het mooiste jaar ooit!
2 januari 2015 marieke

nieuwjaarskaart 2015

Ergens eind december komt het onvermijdelijke moment, dat ik ga nadenken over de wens die ik het nieuwe jaar mee wil geven. Ik worstel, frons en goochel met woorden tot ik me realiseer dat ‘t allemaal wel erg bedacht is. Met een glimlach bedenk ik me mijn eigen gedachtengoed en schakel in de spiral loop (bewustzijnswiel). Waar gaat het mij op dit moment eigenlijk om? Wat wordt van mij het meest gevraagd? Ik denk terug aan een jaar waarin ik door een ongeluk een tijd uit de running ben geweest en hoe dat me heeft bepaald bij het moment. Ik heb daarbij aan den lijve ervaren hoe het werkt als ik meegeef of weerstand biedt. Dat heeft mij helpen te besluiten om waar ik kan ‘het gevecht’ op te geven. Daarvoor in de plaats is een dieper besef van richting gekomen en vertrouwen dat het (hoe dan ook) de goede kant op gaat. Terwijl ik terugdenk, intensiveert de ervaring en daar is ineens de wens die ik voor dit nieuwe jaar heb: stroom mee. In beide betekenissen past ie voor mij. Ik wens dat we stroom mee hebben dit jaar en dat dat helpt om dromen waar te maken. En ik wens dat we mee stromen met wat er is, zodat we geen kostbare energie verliezen aan weerstand. Meestromen is voor mij daarin niet ‘bewusteloos’ meedrijven. Integendeel: onderweg wil ik zoveel mogelijk zien en ervaren dat ik langs mooie plekken kom en waar ik kan blokkades weghalen, zodat er beweging blijft. Stroom mee dus – energie om te komen waar je wezen wilt. Dan vormtĀ 2015 zich als het mooiste jaar ooit!