Gezocht:

Gezocht:
8 oktober 2014 marieke

Klant 2014-10-08 om 19.12.47Na bijna twee jaar werkzaam te zijn als zelfstandig ondernemer weet ik wie ik het liefste als klant zie. Laat ik ‘t nog specifieker maken en het profiel schetsen van mijn ideale opdrachtgever. Herken je jezelf daarin – aarzel dan niet om contact op te nemen!

Je bent man of vrouw tussen de 35 en 55 en hebt al minimaal 5 jaar ervaring in een leidinggevende functie. Jouw belangrijkste drive is het beste uit je mensen halen en er werkelijk zorg voor dragen dat samenwerken meer is dan de optelsom van de individuen. Je vindt het belangrijk om te weten wat er speelt, maar bent bereid controle in te wisselen voor vertrouwen. Jouw mensen mogen falen, als ze daarvan willen leren. Dan steun je hen onvoorwaardelijk.

Als je met mij aan het werk wilt, is dat niet omdat je geen idee hebt hoe je jouw team in een transitie kunt begeleiden. Daar heb je namelijk wel ideeën over. Je weet echter dat je een sparing partner nodig hebt, die geen onderdeel is van het systeem waar jij en je medewerkers deel van uitmaken. Je beseft dat je je voor dat deel zult moeten overgeven aan de expertise van een ander, die beweging creëert waar jij dat niet kunt. Je bent bereid steeds weer het gesprek aan te gaan en te onderzoeken waar voor jou de mogelijkheden liggen om je team te bieden wat het nodig heeft om naar grote hoogten te stijgen.

Hoewel je je af en toe kunt verbazen over de creatieve aanpak die ik kies, vertrouw je op mijn oordeel en stap je vol in het proces om te ervaren wat er gebeurt. Je bent bereid je kwetsbaar op te stellen en je oordelen op te schorten. Tegelijkertijd blijf je wel kritisch en uit je je zorgen openlijk. Wij werken niet samen in een uurtje-factuurtje setting, maar bouwen aan een duurzaam contact, waardoor we ieder vanuit onze eigen positie doen wat nodig is om het team te laten schitteren. Dat voelt voor beiden goed.

En dan last but not least; als jij mijn ideale opdrachtgever/klant bent, heb je gevoel voor humor en hebben we behalve diepzinnige ook zeer lichtzinnige gesprekken!

De afgelopen twee jaar heb ik een aantal van dit soort opdrachtgevers gehad. Helaas is een allerlaatste punt in het ideale profiel ook, dat mijn ideale klant mij ook weer laat gaan, omdat hij of zij zelf verder kan…

Ik heb dus ruimte nu, voor nieuwe klanten. Ben jij er daar een van?