Effectief leiderschap

Effectief leiderschap

Effectief leiderschap

Hoe word je leider in plaats van de baas? Tijdens de training effectief leiderschap leer je hoe je een goed leider wordt. Elke leidinggevende streeft ernaar om het team gemotiveerd en geïnspireerd te houden. MetMariekeMouwe geeft je dieper inzicht in je leidersrol. Je leert gaandeweg vanzelfsprekend gezag op te bouwen. Verbeter daarmee de prestaties van je team en de hele organisatie!

Situationeel leiderschap

Als basis voor de opleiding effectief leiderschap gebruikt MetMariekeMouwe het model voor Situationeel Leidinggeven van Paul Hersey en Ken Blanchard. Leidinggeven kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Hersey en Blanchard geven aan dat er een aantal factoren bepalend zijn voor de stijl van leidinggeven. De theorie van situationeel leiderschap stelt dat er vier basisstijlen van leiderschap zijn. De taakgerichtheid en persoonsgerichtheid van de leider spelen hierbij een belangrijke rol. In situationele benaderingen wordt het gedrag van de leidinggevende gekoppeld aan het waarneembare gedrag van de individuele medewerker. Per situatie past een leidinggevende zijn stijl van leidinggeven aan. Om de verschillende stijlen van leidinggeven goed te kunnen inzetten, besteden we aandacht aan de vaardigheden die daar voor nodig zijn. Er zijn vervolgens verschillende mogelijkheden om die verder te verdiepen. Afhankelijk van de kennis en ervaring van de groep, maken we daar een keuze in.

Schakelen

Een goede leidinggevende kan snel schakelen. Tijdens de opleiding effectief leiderschap leer je welke stijl van leidinggeven je het beste kunt inzetten om een bepaald effect te bereiken. Dat vraagt het vermogen om te reflecteren op jezelf, de medewerker en de situatie. Naast het kunnen herkennen van stijlen en het hanteren daarvan, besteden we daar dus ruim aandacht aan.

Acteur

Tijdens de opleiding effectief leiderschap werkt MetMariekeMouwe regelmatig met een acteur. Zo zijn de verschillende stijlen van leidinggeven en het effect daarvan direct duidelijk zichtbaar. We gaan aan de slag met herkenbare situaties en laten verschillende manieren van effectief leiderschap zien. Dit is zowel voor degene die oefent als degene die kijkt erg leerzaam.

Ervaring

In 2012 is MetMariekeMouwe gestart. Maar ook daarvoor gaf ik al trainingen in het bedrijfsleven. Ik heb in de loop der jaren veel kleine en grote opdrachtgevers mogen helpen en daar veel van geleerd. Van onderwijsinstellingen tot multinationals, ik werk met allemaal plezierig samen.

Contact

Wil je meer weten de opleiding effectief leiderschap? Neem dan contact op MetMariekeMouwe. Ik vertel je graag meer over wat ik doe en wat de mogelijkheden zijn.

Contact

Leiderschap

Persoonlijke ontwikkeling

Werkgerelateerde coaching