Een goede wijn…

Een goede wijn…
24 september 2014 marieke

coach 2014-09-24 om 16.03.15Het komt aan op rijping en smaak; dat maakt de druif tot een goed of middelmatig ingrediënt voor wijn. Ik geloof dat hetzelfde geldt voor een coach. En ook een goede coach behoeft geen krans; zijn kwaliteit spreekt voor zich. Toch?

In deze markt van je laten zien, social media en netwerken is dat niet echt een handige overtuiging, heb ik gemerkt. Keer op keer krijg ik het advies om me meer te profileren en om beter te laten zien wat ik doe, zodat mensen weten wanneer ze bij mij moeten zijn. Arrogant kan ik denken dat de mensen bij wie ik in de smaak gevallen ben dat wel voor mij zullen doen, maar ook daarmee bereik ik natuurlijk nooit mijn hele doelgroep. Aan het werk dus en in mijn geval betekent dat creatieve invalshoeken vinden en uitproberen.

En ik heb iets gevonden! Naast de ‘gewone’ coachtrajecten die ik verzorg, al of niet gekoppeld aan teamsessies, lanceer ik bij deze twee nieuwe vormen, waarin ik mij als coach laat kennen: videosessies en het wekelijks-creatief-op- maat-coachtraject. Wie mij kent zal over beide niet verbaasd zijn. In de videosessies werk ik als trainer/acteur in anderhalf uur met iemand aan een praktijksituatie. Die spelen we, bespreken we en nemen we op. Na afloop neem je de opname mee naar huis.

Waar mijn talent voor realistisch spel in zo’n sessie tot z’n recht komt, viert in een het wekelijks-creatief-op-maat-coachtraject creativiteit en vandaaruit maatwerk hoogtij. Ik maak daarbij graag gebruik van de themaschriftjes van Flowweekly en geef je iedere week een speciaal op jouw coachvraag gerichte opdracht. Met tussentijds slechts een paar gesprekken, kun je zo zelf de regie over je ontwikkeling nemen.

Dit zijn de nieuwe smaken die ik deze herfst na de rijping in de zomerzon graag wil laten proeven. Overigens, voor wie zich nu verschrikt afvraagt hoe trouw ik nog aan mijzelf blijf in dit alles: de druif waarvan deze nieuwe wijn gemaakt is, is nog altijd dezelfde en inmiddels weer een jaartje rijper.

Nu ben ik benieuwd: hoe goed heb ik ‘t er van afgebracht? Voor wie van jullie smaakt dit naar meer? Wie komt er proeven?