De kracht van waarheid

De kracht van waarheid
27 maart 2014 marieke

Schermafbeelding 2014-03-27 om 11.08.16De kracht van waarheid is het onderwerp dat Tamara me voor deze week aangaf. Hoewel ik deze tekst in een half uur schrijf, moet ik eerlijk bekennen, dat ik al de hele week bezig ben om mijn gedachten hierover te ordenen. Vanuit communicatieperspectief vind ik de waarheid ongekend krachtig, omdat door aan te geven wat voor mij waar is, de communicatie naar de ander zo zuiver mogelijk is. Maar ja… de waarheid is niet altijd fijn of leuk. Gisteren was op het journaal was er een bericht over de kwaliteit van ‘ons’ vlees. Van die waarheid ben ik geschrokken en ik weet ook niet zo goed raad met wat ik nu weet. Verwarrend dus. Had ik ‘t niet willen weten? Natuurlijk niet! Ik wil immers zo bewust mogelijk leven en dan is deze informatie belangrijk. Liever de ‘harde’ waarheid dan de misleidende verbloeming. En toch…. Soms hoor ik een waarheid, waar ik echt op dat moment niets mee kan. Al schrijvend bedenk ik me dat dat weleens veel meer te maken zou kunnen hebben met hoe die waarheid wordt gebracht, dan met de inhoud ervan. En dan ben ik terug bij Tamara’s onderwerp. Ik zou zeggen dat de kracht van de waarheid afhankelijk is van het moment en de manier waarop die zich toont. Hoe waar is dit voor jou?