Bewustzijnswiel als middel

Bewustzijnswiel als middel

Bewustzijnswiel als middel

Toen ik net met het Bewustzijnswiel┬ę werkte, had ik nog sterk de behoefte het instrument expliciet toe te lichten. Inmiddels werk ik er zo onbewust mee, dat ik daar zelden meer aan denk. Toch is mijn manier van werken er van doordrongen. De essentie van het Bewustzijnswiel is, dat een duurzame ontwikkeling zich op meerdere lagen tegelijk afspeelt. In de opbouw van een coachtraject en zelfs in elk gesprek zorg ik ervoor dat we alle lagen raken. De 7 vermogens van het wiel komen ook terug in de programma's en trajecten die ik maak. Regelmatig stel ik ze expliciet aan de orde, maar veel vaker nog komen ze impliciet in oefeningen, discussies en theoriebesprekingen voorbij.

Om de verschillende vermogens van het wiel te ontwikkelen, heb ik aanknopingspunten gevonden in andere, bestaande en bekendere theorie├źn. Door die te koppelen aan de essentie van het wiel, zorg ik ervoor dat veranderingen geen trucs zijn die zijn aanleert, maar dat ze passen bij wie je bent of bij het team dat jullie met elkaar zijn. Daarbij is afstemming op de omgeving waarin jij/jullie functioneren een vanzelfsprekendheid. Dat betekent dat de context van een situatie altijd meespeelt bij de mogelijke antwoorden erop.

Het Bewustzijnswiel zorgt kort gezegd voor een continu uit- en inzoomen. Daardoor wordt duidelijk wat een kansrijke volgende stap is om te zetten en neemt het gevoel van regie-voeren toe. Dit geldt zowel voor teams als voor individuen.
Ben je benieuwd naar meer informatie over het Bewustzijnswiel, kijk dan bij de Artikelen onder Actueel.

Contact

Werkwijze

Ervaring

Over Marieke