Authentiek leiderschap

Authentiek leiderschap

Authentiek leiderschap

Authentiek leiderschap vereist dat je weet wie je bent. Dit klinkt erg simpel maar zo eenvoudig is het niet. Ons zelfbeeld is maar al te vaak volledig extern bepaald. We denken te weten wie we echt zijn maar we weten het eigenlijk niet. Ons zelfbeeld is meestal onbewust gebaseerd op een reeks van verwachtingen en overtuigingen. Authentieke leiders zorgen ervoor dat hun handelen is gebaseerd op diepgewortelde en oorspronkelijke overtuigingen en waarden. Authentiek leiderschap kun je leren. MetMariekeMouwe kan je daarbij helpen.

Kwaliteiten

Bij authentiek leiderschap  wordt een beroep gedaan op een combinatie van verschillende kwaliteiten. Aan de hand van het door MetMariekeMouwe ontwikkelde Bewustzijnswiel© worden die aangesproken en versterkt. Daarbij gaat het er allereerst om dat je je bewust wordt van wie je zelf bent; zicht hebben op je persoonlijke waarden, je drijfveren en kwetsbaarheden. Vandaaruit geef je het contact met de ander immers vorm.

Door te reflecteren op het effect van je handelen op de interactie met een ander, ontdek je hoe je nog meer van jezelf kunt benutten. In plaats van leiderschaps trucs en tools, leer je vanuit jezelf passende antwoorden te geven op situaties. Het versterken van je intuïtie helpt je tenslotte om een snelle inschatting te maken van wat er nodig is en daar effectief op te reageren, vanuit jouw kracht.

Ervaring

MetMariekeMouwe is in 2012 gestart. Maar ook daarvoor gaf ik al trainingen in het bedrijfsleven. Ik heb in de loop der jaren opdrachten gedaan voor veel kleine en grote opdrachtgevers, van onderwijsinstellingen tot multinationals, en leer daar nog steeds veel van. Mijn werkterrein is dus heel divers en juist dat ervaar ik als een verrijking. Grotere bewegingen in de maatschappij maak ik van verschillende kanten mee. En daar profiteren mijn diverse opdrachtgevers van.

Contact

Wil je meer weten over authentiek leiderschap en hoe ik je daar bij kan helpen? Neem dan contact op MetMariekeMouwe. Ik vertel je graag meer over wat ik doe en wat de mogelijkheden zijn.

Contact

Leiderschap

Persoonlijke ontwikkeling

Werkgerelateerde coaching